Kontrakten innebærer kjøp av strømmålere med kommunikasjonsteknologi for automatisk innsamling av måleverdier, tilhørende IT-systemer og tjenester tilknyttet prosjektgjennomføringen.

Fremtidsrettet

- Vi er svært tilfredse med å tildele Aidon denne avtalen. Eidsiva ønsker en fremtidsrettet teknologi med mulighet for en mer effektiv drift av strømnettet i tilknytning til de nye målerne. Aidon tilbyr løsningen vi er ute etter og fremstår som en solid samarbeidspartner. Vi ser derfor frem til det kommende samarbeidet, sier direktør Morten Aalborg i Eidsiva Nett i en pressemelding. Tildelingen av kontrakten til Aidon gjøres med forbehold om endelig vedtak i Eidsivas styrende organer.

Kan sette nye standarder

Norske myndigheter har satt som krav at alle husstander skal ha automatiske strømmålere innen 2019.

- Vi setter stor pris på tilliten Eidsiva Nett har gitt oss for levering av AMS-teknologi. Vi er møtt med profesjonelle og gjennomtenkte krav til løsning og funksjonalitet. Systemet vi skal levere vil kunne sette nye standarder i markedet for hva som vil bli etterspurt. Vi ser frem til samarbeidet med Eidsiva, sier administrerende direktør Thor-Erik Næss i Aidon Norge, som har med seg IT-tjenesteselskapet Tieto på leveransen til Eidsiva for å komplementere Aidons sentralsystemløsning.