Norge er et av de europeiske landene som er ledende når det gjelder luft/vann-varmepumper, og salget økte med 34 prosent i fjor. I tillegg investerer den norske regjeringen en halv milliard norske kroner i energieffektivisering i budsjettet for 2024, melder Energy Save.

- Varmepumper er en selvfølgelig del av den europeiske energiomstillingen, og teknologien er en forutsetning for å holde den globale oppvarmingen på akseptable nivåer. Energy Saves effektive luft/vann-varmepumper er utviklet for det nordiske klimaet, og monoblokk-systemet innebærer en fabrikkforseglet kjølekrets, noe som gjør varmepumpene enkle å installere, sier Asgeir Bergli, administrerende direktør for A. Bergli AS.

Distributøravtalen passer godt inn i Energy Saves partnerskapsmodell.

- A. Bergli AS er en ledende nasjonal leverandør av utstyr for vannbåren oppvarming. Selskapet har et bredt forhandlernettverk og jobber direkte med installatørsegmentet. I tråd med vår partnerskapsstrategi vil A. Bergli jobbe med salg og ettermarked for villa-segmentet, sier Calle Gabinus, Key Account Manager på Energy Save for Sverige og Norge.