- Vi er svært fornøyde med å kunne fortsette arbeidet vi allerede har lagt ned i klima- og energitiltak. Bevilgningen fra Enova gjør at vi kan ta enda et stort steg mot en mer miljøvennlig og energieffektiv produksjon, sier fabrikkdirektør Ole Gunnar Jakobsen i en pressemelding fra Enova.

Enovas investeringsstøtte, utgjør 42 prosent av totalinvesteringen på inntil 106,6 millioner kroner i prosjektet. I løpet av tre år skal Borregaard oppnå en årlig energibesparelse på 60 GWh og redusere CO2-utslippene med inntil 16 000 tonn. Prosjektet består av flere ulike tiltak som samlet bidrar til lavere varmeenergiforbruk. Kjernen i tiltakene er å optimalisere bruken av damp og å øke utnyttelsen av spillvarme med lav temperatur i produksjonsprosessene på industriområdet. Tiltakene vil redusere bruken av naturgass og elektrisitet.

Borregaard installerte for en tid tilbake et kontroll- og styringssystem for å få et mer samlet bilde av energibruken i de ulike produksjonsenhetene. Det er denne kunnskapen som nå blir brukt for å energieffektivisere produksjonen ytterligere. De konkrete tiltakene er resultatet av et forprosjekt støttet av Enova, hvor mulighetene har blitt kartlagt.

- Borregaard fortsetter med dette sin offensive satsning på klima- og energitiltak. Over flere år har Borregaard vist at de hele tiden jakter mer energieffektive og klimavennlige løsninger. For Enova som har som mål å bidra til en grønn utvikling av norsk næringsliv, er det en stor glede å samarbeide med slike aktører, sier markedsdirektør i Enova, Audhild Kvam.