Et viktig mål med konferansen er å lage en samlende arena for hele varmepumpebransjen som omhandler alt fra boligvarmepumper til større varmepumper i næringsbygg og industri, melder Novap i en pressmelding.

Novap ønsker å nå ut til hele verdikjeden som dekker alt fra forhandlere, installatører, rådgivende ingeniører, kommuner, eiendomsforvaltere, arkitekter og importører osv. I år har vi utviklet www.varmepumpekonferansen.no der man finner relevant informasjon om årets arrangement.

Arrangementet vil i år gå over to dager, hvor dag 1 vil fokusere på betydningen av varmepumper i norsk og europeisk klimapolitikk, nye energikrav i TEK og hva forbrukere egentlig tenker om strømpriser, komfort, energieffektivisering og varmepumper. Til sist vil Prognosesenteret presentere rykende fersk statistikk og prognoser for varmepumpemarkedet kommende år. På dag 2 vil det fokuseres på viktigheten av kompetanse og innovasjon. Noen av de dyktigste rådgiverne og næringsaktørene i bransjen vil presentere hvordan man går frem i forbindelse med kjøling av bygg, rensing av vanndistribusjonssystemer, utskifting fra oljefyr til varmepumpe og hvordan man bygger gode varmepumpeanlegg. Dagen vil etter lunsj deles i egne sesjoner for næringsbygg og boliger.

Aktuelle foredragsholdere er bl.a. Nils Kristian Nakstad, adm. direktør i Enova, Thomas Nowak, leder i den europeiske varmepumpeforeningen (EHPA), Åsne Lund Godbolt som har skrevet doktorgrad ved

NTNU om norske husholdningers forståelser av energibruk og energieffektivitet, og Marit Hepsø fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet - ansvarlig for å utarbeide nye energikrav i TEK.

På kvelden den 3. mars arrangeres festmiddag med underholdning og utdeling av Varmepumpeprisen 2015 og Årets varmepumpekommune.