Zero-leder Marius Holm ba også norske politikere og næringslivsledere ta et oppgjør med det han kalte Klimafornektelse 2.0; troen på at norsk olje- og gassnæring vil sikre verdiskaping og velferd i mange tiår til, også dersom Paris-målet nås.

Holm viste hvordan utslippsfri teknologi vil kunne fjerne hele markedet for oljen, fra oppvarming og industri, til biler, lastebiler, skip og fly – og at dette faktisk er nødvendig for å lykkes med Paris-målene. Det vil igjen gjøre at framtidige investeringer i olje ikke vil være lønnsomme.

- At gamle oljefelt er lønnsomme er ikke noe argument for å investere i nye, hvis de er ulønnsomme. Norskoljepolitikk handler ikke om Statfjord. Den handler om nye felt, om Lofoten, om Barentshavet, og om det er lurt å holde stø kurs når verden skal inn i en sving, sa Holm.

I stedet oppfordret Holm til lederskap som kan ta Norge fra “fossil til grønn særstilling”. Han utfordret spesielt statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre som begge fikk entre talerstolen senere på konferansen. Men han bemerket også at salen med over 1000 næringslivsledere, politikere og byråkrater alle kunne bidra til omstillingen. 

- Min drøm er at dere blir noen av de grønne heltene, som i 2040 kan se tilbake på at dere gjorde en forskjell, sa Holm.