Dette melder Novap.

Nettopp rørleggerfaget mener han det er viktig å ha med i styret sammen med representanter for importører, entreprenører og rådgivere. - Slik kan vi ha god bredde i diskusjoner både faglig og kommersielt, poengterer han. 

Amble rykker opp som styreleder etter ett år som vara.  - Man skal vel ikke egentlig si nei til en utfordring! Jeg synes det er kjempegøy og veldig spennende, sier han om sitt nye verv. Den faglige merittlista hans omfatter jobb som selvstendig rørlegger, prosjektleder, leverandør, innkjøpssjef, salgssjef og nå er Amble fagsjef i VVS Norge Prosjekt. 

Vekt på komfort!

Han tror særlig ett perspektiv blir viktig for bransjen framover: Velvære.  - Vi må bli flinkere til å selge komfort, framfor kun å vektlegge energisparing og tilbakebetaling av investeringen. Som kunde kjøper du deg langvarig komfort og godt inneklima når du velger varmepumpe, understreker Amble.  Dette er spesielt relevant for varmepumper til vannbårne systemer, hvor salget har falt i flere år på rad. 

Venter flere store prosjekter Industrisektoren og prosjekter med virkelig store varmepumper tror han også vil prege bransjen positivt fremover. 

– Samtidig er det svært gledelig å se hvor viktig luft-til-luft varmepumper er i Norge. Med stadig mer effektive systemer og økt brukervennlighet vil dette markedet fortsette å vokse, mener Amble. I det nye NOVAP-styret har han fått med seg to nye varamedlemmer med samme status som faste medlemmer: Daniel Kristensen fra ABK-Qviller og Carl Fredrik Sæthre fra EPTEC Energi. 


Gunnar Solem fra Nordisk Energikontroll. Foto: Novap

Modent produkt

Monica Havskjold fra Erichsen & Horgen og Gunnar Solem fra Nordisk Energikontroll går ut av styret.  Da Solem ble medlem i NOVAP-styret i 2003, var om lag 60 000 varmepumper installert i Norge. Etter 16 år som styreleder takker han av i et marked som siden 2003 har solgt over 1,3 millioner varmepumper. - Luft-til-luft-varmepumper har blitt et modent produkt. I 2003 var det få som kjente til teknologien og man måtte bruke lang tid på å forklare hvordan den virker. I dag er det allemannseie, poengterer Solem.

Pådriver for utviklingen

NOVAP som organisasjon har vokst i takt med denne utviklingen – fra ½ årsverk i 2003 til fem årsverk, et aktivt styre, flere konsulenter og kursholdere, og et faglig råd. - Det er tilfredsstillende å ha kunnet bidra til en slik suksesshistorie. Og det er morsomt hvordan Norge har vært med som pådriver for den teknologiske utviklingen, fastslår Solem.