Calefa II er Wavins nyeste fjernvarmesystem som dekker alle behov for oppvarming av hus, varmtvann og samtidig fjerner behovet for å ha en varmtvannsbereder i boligen. I tillegg har Wavin fokusert på å optimere brukeropplevelsen med den nye fjernvarmeenheten. 

-  Calefa II er en elektronisk styrt brukersentral som leverer både varmt tappevann og varme til boenheten. Den kan også kobles til utekompensering. Enheten regulerer seg selv, men brukeren har muligheten til å sette egne preferanser og varmekurver etter behov. En unik egenskap ved Calefa II er at den etter to uker lærer brukerens varmtvannsmønster og dermed optimaliserer boenhetens energiforbruk. En annen betydelig fordel er at med Calefa II trenger man ikke en varmtvannsbereder, det er alltid varmtvann ved behov, forteller Tom Ole Stenberg, teknisk sjef VVS Wavin Norge i en pressemelding.

Tom Ole Stenberg, teknisk sjef VVS Wavin Norge, ser fram til å vise fram Calefa II på årets Urban Energ i Oslo. Foto: Wavin
Tom Ole Stenberg, teknisk sjef VVS Wavin Norge, ser fram til å vise fram Calefa II på årets Urban Energ i Oslo. Foto: Wavin

Effektiv varme uten å bruke strøm

- Essensen er at fjernvarme reduserer presset på det eksisterende elektriske nettet, og er et svært viktig bidrag for å avlaste elnettet, sier Stenberg.

Det eneste strømbehovet i en boenhet med Calefa II vil være lys og andre elektriske apparater, noe som er fordelaktig med de stigende strømpriser. Calefa II er den eneste fjernvarmeenheten som blir levert fullisolert, noe som betyr at brukeren har full kontroll over energistyring og minimalt varmetap.

- Med Calefa II er brukeren i fokus. Som forbruker ser vi ikke rørene under bakken eller hvordan varmen kommer. Vi vil ha varmtvann når vi skal dusje og et system vi kan stole på, og som er lett å ha i hjemmet. Dette er et produkt som installeres i boenheten, og blir en synlig del av noe usynlig. Wavin skal ha sluttbrukere som er fornøyde og dette innebærer å ha et system som er enkelt å bruke, tar liten plass og gir kontroll og oversikt, forteller Stenberg.

- Wavin både har, og føler et stort ansvar for de produktene som selges på markedet. Derfor ønsker vi å ha kunnskap om prosjektene det leveres til, og etterfølgende kundeservice. Om det oppstår problemer så er Wavin der med sin kundeservice for å bistå våre kunder på best mulig måte, sier han.

Møt Wavin og Calefa II på Fjernvarmedagene Urban Energi 8.-9.november i Oslo

Besøkende på Fjernvarmedagene Urban Energi vil få mulighet til å se Wavins nye fjernvarmesystem, Calefa II, hvor begge modeller blir demonstrert. 

- Både S og V modellen blir presentert i 1:1 størrelse. Besøkende er velkommen til å slå av en prat og få høre om flere fordeler ved brukersentraler fra Wavin, forteller Stenberg. 

Stenberg ser frem til å delta på årets messe, og inviterer alle besøkende til å utforske Wavins innovative produktløsninger.

- Vi ser fram til å møte bransjefolk og høre om hvilken erfaring som finnes rundt i landet, og deres tanker rundt både utbygging, distribusjon og politiske spørsmål. Det blir også spennende å presentere hva Wavin kan tilby innenfor fjernvarmesystemer, og samtidig få verdifull informasjon om markedets behov og andre perspektiver knyttet til fjernvarme, avslutter Stenberg.