Dette melder sykehuset-telemark.no. 

- Enøktiltakene i forbindelse med energimerkingen er viktigst. De gir oversikt over hvor tiltak skal prioriteres for å ta ut gevinstene, sier energileder ved bygg- og eiendomsseksjonen Christian Borchgrevink Lund Andersen til sykehuset-telemark.no.

I 2008 begynte første trinn i arbeidet for å få ned Sykehuset Telemarks energiregning.  Den ligger årlig på rundt 38 millioner kroner. Bygg og eiendomsseksjonen investerte i et dataprogram som overvåker energiforbruket ved sykehusbygningene i Skien og Porsgrunn.

Det åpner for å se hvor det er mest å spare på å sette inn enøktiltak. Det kan også raskt avdekke hvor energiforbruket er ute av kurs.

For to år siden fikk Notodden og Kragerø sykehus det samme overvåkningsprogrammet. Rehabiliteringssenteret på Nordagutu har forøvrig hatt god effekt av programmet. De har fått ned utgiftene til oppvarming av bassengvannet, som er en stor utgiftspost.

- Det ene vi har gjort på Nordagutu er å sette inn en varmepumpeløsning hvor vi henter ut overskuddsvarme fra tekniske rom som ligger rundt bassenget. En varmepumpe suger ut  overskuddsvarmen og leverer varmen inn i bassenget, sier Christian Borchgrevink Lund Andersen til Tekniske Nyheter.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 26/2013. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her.