Dette melder Greenpeac på sine websider. Ifølge Energy [R]evolution 2015 vil solenergi alene kunne sysselsette like mange som kullindustrien gjør i dag, innen 2050. Solcelleindustrien vil i løpet av de neste femten årene kunne ansette over 9,7 millioner mennesker, over ti ganger det den gjør i dag. Antall arbeidsplasser i vindkraft kan ha nådd 7,8 millioner i samme periode.

- Sol- og vindkraftindustrien har modnet globalt, og er allerede konkurransedyktig med kull. Det er innlysende at disse sektorene, i en ikke veldig fjern framtid, vil ta over større og større deler av markedet også her hjemme. Vi har utrolig gode forutsetninger for fornybar energi, og vi har ekstremt kompetente fagmiljøer. Det er myndighetenes ansvar at disse brukes riktig, sier lederen for Greenpeace i Norge Truls Gulowsen.

En gjennomgang av tall og kostnader i rapporten viser at regningen for et fornybart skifte innen 2050 helt og fullt vil dekkes av innsparte drivstoffkostnader, og vel så det. 

- Alle nye tall, rapporter, undersøkelser og eksperter sier det samme. Vi må gå i en fornybar retning så fort som mulig. Vi kan ikke la fossil-lobbyen forsinke de grepene som beviselig er de beste og mest effektive for å sikre en rettferdig omstilling, fortsetter Gulowsen.

Scenariet ser også på fremtredende trender i flere regioner verden over. Det er tydelig at solenergi og vindkraft, sammen med bioenergi, vil bli de sektorene som vil vokse mest i Europa fram mot 2050. Allerede om femten år kan antall arbeidsplasser i energisektoren i Europa være doblet, med fornybar som arbeidsgiver for 85 prosent.

- Fornybarskiftet skjer nå, enten vi i Norge vil det eller ei. Det er snakk om et ganske kort tidsrom framover, hvor muligheten til å være med på den teknologiske bølgen er til stede. Vi tror Norge kan være med på dette og få en framtredende rolle i fornybar energi, men da må vi tørre å prioritere midler og kloke hoder vekk fra oljeindustrien og inn i andre næringer og bedrifter, avslutter Gulowsen.