Uke 39 ble preget av mildt vær, og det var liten endring i kraftforbruket sammenlignet med uken før, skriver NVE i ukens kraftsituasjonsrapport.   

Kraftproduksjonen økte noe, og det var vannkraftproduksjonen som økte, mens produksjonen av vindkraft gikk ned. Nord i Norden var det gode vindforhold, noe som førte til at Nord-Norge (NO4) importerte kraft fra Sverige og Midt-Norge i perioder med høy produksjon av vindkraft. Sør i Norden og på kontinentet var det mindre vindkraftproduksjon enn uken før.

 Lavere vindkraftproduksjon bidro til høyere kraftpriser på kontinentet enn uken før, men prissmitten til norske kraftpriser var lav. Kraftprisene i Norge, Sverige og Finland var i gjennomsnitt lave. Flere timer med negative priser i løpet av uken bidro til dette. Det var negative ukespriser i Øst-Norge (NO1) og Vest-Norge (NO5) for andre uke på rad. Det er fortsatt mye vann i det norske og nordiske systemet. Sammen med varsel om mer nedbør fører dette til at kraftprodusentene produserer selv med lave priser for å unngå tap av vann, ifølge NVE.