Allerede nå kan produsenten melde at alt er utsolgt. Det har vært stor interesse for å investere i solcelletak hvor solcellepanelene har vært brukt mer enn en gang, melder energy-supply.dk.

– Solcellesøppel er et voksende problem og våre refurb-tak er en løsning på det, sier Lars Brøndum Petersen, direktør hos Ennoqie.

Formålet med Ennoqie Refurb er å redusere mengden av fullt funksjonelle solceller, som blir til elektronikksøppel, og gi flere mulighet til å få et solcelletak, da solcelletak med brukte paneler, kan selges billigere enn et helt nytt tak.

Skifter ut fullt fungerende solceller

– I dag skiftes det ut mange fullt fungerende solcellepaneler i solcelleparker i Tyskland. De blir skiftet ut fordi ytelsen er mye høyere i nye solcellepaneler enn de man monterte for 10 år siden, men det er ingen feil på panelene, sier Lars Brøndum Petersen.

Når Ennoqie mottar de kasserte solcellepanelene fra Tyskland vaskes, inspiseres og testes de, før de får et nytt liv på Ennoqies solcelletak.

– Panelene er identiske med dem vi brukte til de første solcelletakene i 2017, så vi kjenner teknologien, sier Lars Brøndum Petersen til energy-supply.dk. – Vi tester alle solcellepanelene, så vi vet at de fungerer, og vi har samme garanti på disse produktene, som på et helt nytt solcelletak.