Dette melder Undervisningsbygg. Den eksisterende skolen på Munkerud ble revet sommeren 2014, og arbeidet med å reise et helt nytt skolebygg er nå i gang. Skolen som nå etableres er en 1-7-skole, med plass til 840 elever på over 9 000 kvadratmeter. Nybygget reises som passivhus, og det skal i tillegg etableres et eget geovarmeanlegg som sikrer bærekraftig forsyning av energi til skolen.

Skolen skal bestå av tre bygninger: Kroppsøvingsbygget, som er delvis nedgravd i terrenget, mellombygget og hovedbygget. Skolen utformes i form av en forholdsvis slank og lang bygningskropp, som er åpnet i midten for å få en tydelig atkomst og en enkel tilgang til de forskjellige skolegårdene. Fellesrom som musikk, bibliotek, spesialutstyrte rom og administrasjonen er plassert sentralt i hovedbygget, med god tilgjengelighet for alle.

Også på Tokerud er den eksisterende skolen revet, og arbeidet med å reise en ny skole ble igangsatt høsten 2014.

Bygget reises i passivhusstandard, med et totalareal på omtrent 7 000 kvadratmeter med plass til 540 elever fra 8. til 10. trinn. Tokerud skole ligger i Stovner bydel, med umiddelbar nærhet til marka og friluftslivområder. Prosjektet ferdigstilles til skolestart i 2016.

Fernanda Nissens skole

I Sandakerveien, med nærhet til Nydalen T-banestasjon, etablerer Undervisningsbygg en ny barneskole. Skolen vil ha kapasitet til 840 elever over 9 750 kvadratmeter, og skal ferdigstilles til skolestart i 2016.

Bygget vil gå over tre etasjer med teglfasade, men med et stort innslag av glass i 1. etasje. På innsiden velges materialer som er tilpasset prosjektets miljøkrav, samtidig som disse skal være robuste og inneha lave vedlikeholdskostnader. Skolen reises etter passivhusstandard.