Dette melder Nordic Solergy. 

Mange gårdeiere og leietagere ser seg ikke tjent med å ta investeringen i et solcelleanlegg på egen regning, men nå gjør Nordic Solergy det, og sørger for mer grønn kortreist energiproduksjon.

Med økt rente og mer usikkerhet i næringslivet sitter mange investeringer lengre inne. Nordic Solergy håper deres grep gjør det enklere for den lokale installatør å selge flere solcelleinstallasjoner.

Ingen forskuddsbetaling, ingen investering

Det eneste kravet Nordic Solergy setter er at gårdeier og eller leietager kjøper tilbake strømmen som produseres på taket i en langtidskontrakt til fast pris per kWh. Med løsningen er det ingen forskuddsbetaling, ingen investering, ikke noe vedlikehold og ansvar i forhold til installasjonen. Vedlikeholdet tar installatør og de sørger for at anlegget virker i 30 år. 

Installatøren leverer et solcelleanlegg til konkurransedyktige priser og fakturerer Nordic Solergy for leveransen.

Gårdeier og leietager mottar en avregning hver måned på kjøpt energi. Nordic Solergy henter via vår partner Eida Energi data fra målere og undermålere i bygget som viser kjøpt energi fra nettet og produsert energi fra taket.

Overskudds energi som ikke blir brukt i bygget selges ut på nettet for spotpris og inntektene tilfaller Nordic Solergy.

Etter kontraktens løpetid vil gårdeier kunne kjøpe tilbake solkraftverket til en minimalt avtalt sum. Da har anlegget fortsatt en levetid på 5-10 år.