Grønn Byggallianse delte ut BREEAM-prisen for første gang i Norge 6. juni i Oslo. Hensikten med prisen er å hedre utbyggere som tar et helhetlig ansvar for bærekraft og bruker BREEAM for å dokumentere det.

Vestres nye møbelfabrikk på Magnor, The Plus, vant BREEAM-prisen i kategorien nybygg. Det var et tydelig stolt team som tok imot prisen på scenen:

– Det er helt fantastisk gøy, sa Elisabeth Preus Vestre, etterfulgt av administrerende direktør, Bjørn Fjellstad:

– ­ Ambisjonen har vært å bygge noe med skyhøye miljø og klimakrav, men hvor det sosiale aspektet har vært desidert viktigst. Det er veldig mange som har strekt seg ekstremt langt for å få til ting som ikke har eksistert før. En av verdiene våre i Vestre er litt galskap. Dette har vært komplett galskap, som forhåpentligvis er med på å inspirere andre, sa Fjellstad entusiastisk fra scenen, ifølge en pressemelding fra Grønn Byggallianse.

Les juryens begrunnelse nederst i saken.

The Plus, vant BREEAM-prisen i kategorien nybygg. Finalistene var Spor X og ALO. Foto: Grønn Byggallianse

Bergen kommune: – Vi er kjempestolte over det vi har fått til

Bergen rådhus vant BREEAM-prisen i kategorien rehabilitering. Prosjektlederne i Bergen kommune, Elena Castillo og Arvid Jacobsen hadde tatt turen fra Bergen for å motta prisen:

– Dette var litt overraskende, men desto mer gledelig! Hadde vi ikke gjort noe hadde Bergen rådhus vært rivningsklar i 2022. BREEAM har vært en stor hjelp, både som veiledning for prosessen i prosjektet og som tydelig indikator på om vi var på riktig spor underveis. Vi er kjempestolte over det vi har fått til i Bergen kommune med rehabilitering av rådhuset, forteller Jacobsen i sin takketale.

Les juryens begrunnelse nederst i saken.

Bergen rådhus vant BREEAM-prisen i kategorien rehabilitering. Finalistene var Kommunegården i Sandvika og Stortorvet 7. På bildet: Elena Castillo og Arvid Jacobsen Foto: Grønn Byggallianse

Snart 50 miljøsertifiserte bygg i porteføljen

Entra stakk av med årets hederspris og det var en stolt gjeng som mottok den gjeve prisen.

– Denne prisen er et bevis på at det vi har gjort er skikkelig. Entra har jobbet mye og lenge med BREEAM, og alle våre byggeprosjekter blir BREEAM-sertifisert. Totalt har vi snart 50 miljøsertifiserte bygg, som utgjør omtrent halvparten av porteføljen vår. Vi har med andre ord en ganske stor andel grønn portefølje i dag, takket være BREEAM-sertifisering, sa Per Ola Ulseth, direktør for prosjektutvikling i Entra fra scenen.

Les hele juryens begrunnelse nederst i saken.

 Entra stakk av med BREEAM hedersprisen 2024. Foto: Grønn Byggallianse