- Sola er vår viktigste energikilde. Gjennom fotosyntesen, som vi lærte om på skolen, legges grunnlaget for klimanøytral ved til fyring. Sola skaper høytrykk og lavtrykk som genererer vindkraft, og vinden skaper bølger som vi kan hente energi ut av gjennom bølgekraftverk. Og nå henter vi altså ut energi fra sola gjennom solceller på taket her på Campus Evenstad, midt i kalde Østerdalen, sa ministeren ifølge Høgskolen i Hedmarks websider.

- Det går en grønn tråd gjennom Sundvollenplattformen, der vi vektlegger at det skal lønne seg å velge grønt, sa Sundtoft. Næringslivet må tørre å gå foran. Det skjer i dag en rivende utvikling der kostnadene ved miljøvennlig solenergi blir stadig lavere.

Eiendomsdirektør Frode Meinich i Statsbygg, som forvalter bygningsmassen på Campus Evenstad og har vært byggherre for anlegget, kunne fortelle at solcelleanlegget som er montert på taket på låven på Evenstad er landets største i sitt slag.

- For oss i Statsbygg er dette prosjektet med på å styrke vår posisjon som rollemodell for næringen innen energibruk, sa Meinich ifølge hihm.no. - Vi vil bruke dette anlegget for å skaffe oss økt kompetanse og driftserfaring som vil komme til anvendelse i fremtidige utbyggingsprosjekter.