Dette melder Solenergiklyngen.

Teamet skal bygge en helelektrisk bil som skal drives kun på solstrøm, og kjøre denne raskest mulig fra Darwin til Adelaide i Australia. Turen er ca. 3 000 km lang, og fordeles på 5-6 etapper. Snitthastigheten vil være rundt 80 km/h. Bilen vil optimaliseres når det kommer til vekt, aerodynamikk og energieffektivitet, og mange fagfelt inngår i prosjektet.

NTNU ønsker også å organisere bachelor- og masteroppgaver i forbindelse med prosjektet. Dette vil derfor være en god rekrutteringsarena for industrien. Blant motivasjonene er å kunne i større grad vise frem Norge som en solenerginasjon både i og utenfor landegrensene.

Studentene bak prosjektet er på jakt etter engasjerte sponsorer som kan bidra med kapital og kunnskap. Eventuelle sponsorer vil også få sin logo på bilen. Sponsorer vil bli promotert via NTNUs kanaler (sosiale medier, klær og eventuelle nyhetssaker) og det vil vises hvordan de respektive selskapene investerer i bærekraft, innovasjon og studentinitiativ. Solenergiklyngen oppfordrer interesserte medlemmer i klyngen til å engasjere seg i prosjektet.

For mer informasjon, ta kontakt med Sivert Sande Kverme, siverskv@stud.ntnu.no.