Dette skriver den danske avisen Ingeniøren ifølge Dansk Fjernvarme.

Danske byggeiere går glipp av store energibesparelser, fordi de ikke stiller presise krav til hva bygninger skal kunne når de først er oppført.

I USA er det flere steder et ufravikelig krav, ifølge Ingeniøren, at de stadig mer komplekse systemene til ventilasjon oppvarming, varmegjenvinning, kjøling og lysstyring skal spille sammen når et bygg blir tatt i bruk.

I en amerikansk studie med 643 renoverte og nye bygg dokumenterte studien at energiforbruket med såkalt “Commissioning” var 16 prosent lavere i renoverte bygninger og 13 prosent lavere i nye bygg enn i lignende bygninger uten “Commissioning”.  “Commissioning” går ut på at byggherren allerede i byggets idefase får en rekke målbare krav, og at man i etterfølgende kontakt er forpliktet til oppfølging av det faktiske energiforbruket.

Overføres de amerikanske tallene til ny danske forretningsbygg, ville man kunne spart omtrent 660 000 MWh årlig for bygg oppført i årene 2011 til 2014, viser en konservativ beregning, som ingeniøren har utarbeidet.