Styret har igangsatt søket etter ny daglig leder til Norges største leverandør av solceller. Strømberg vil lede selskapet til ny daglig leder er på plass, og vil deretter tre inn i ny rolle som Chief Growth Officer, melder Solcellespesialisten

Solcellespesialisten har siden Strømberg startet selskapet i 2005 vært gjennom en eventyrlig utvikling. Selskapet vokste med over 100 nye ansatte i fjor. Samme år kom FSN Capital inn på eiersiden. I januar satte man i gang etablering av nye kontorer og baser i åtte norske byer. 

- Som alle vet har jeg hatt gleden av å være gründer og daglig leder i Solcellespesialisten siden starten i 2005. Det har vært nesten 20 år med intens jobbing og mange opp og nedturer. Det er både med vemod og lettelse jeg nå velger å gi stafettpinnen videre. 

- Jeg vil takke Carl Christian for strålende innsats med å lose Solcellespesialisten gjennom krevende og store prosesser de siste årene. I et stadig mer krevende marked for solceller, og med høye vekstambisjoner, er det desto viktigere at Carl Christian kan fokusere på sine styrker som er marked, vekst og ny teknologi, og at den daglige driften og profesjonaliseringen av virksomheten gjøres av en ny daglig leder. Styret er i gang med å se etter en ny CEO med de kvalifikasjonene som trengs for strategien vi nå legger for årene fremover, sier styreleder i Solcellespesialisten, Espen Asheim. 

Strømberg vil fortsatt lede Solcellespesialisten til ny daglig leder er på plass. Han vil deretter tre inn i nyetablert rolle som øverste ansvarlig for vekst og produktutvikling. Han vil fortsatt sitte i ledergruppen, være representert i styret og bistå ny CEO i oppstarten. Han er fortsatt selskapets nest største aksjonær. 

- Jeg er utrolig stolt over hva jeg har bygget opp, og samtidig opptatt av at Solcellespesialisten skal være det kreative og nytenkende selskapet tross vekst og utfordrende marked, sier Strømberg. - Derfor ser jeg frem til å konsentrere meg om vekst og muligheter.