Solcellespesialisten, Norges største solcelleleverandør, annonserer i dag åpningen av et nytt kontor i Porsgrunn. Beslutningen er strategisk etter flere års vekst i etterspørsel etter solcelleanlegg i hele Sør-Norge, melder selskapet i en pressemelding.

Solcellespesialisten forventer at kontoret vil tilby over 30 nye jobber de neste to årene. Solcellespesialisten søker nå først en erfaren senior selger og en avdelingsleder for å drive denne viktige utvidelsen.

Markerer en betydelig utvidelse av selskapets virksomhet

- Vi har lenge hatt store og viktige prosjekter i Grenlandsområdet. Nå er det på tide med et eget kontor her i Porsgrunn. Vi ser et stort potensial i regionen, sier Carl Christian Strømberg, administrerende direktør i Solcellespesialisten.

Solcellespesialisten startet i 2005 og har siden 2015 vokst til å bli Norges største solcelleselskap innenfor både privat- og bedriftsmarkedet, i tillegg til utbygging av Norges første storskala solpark.

- Vi skal være tilstede der kunden er og jobbe for best å møte deres behov. Dette er vårt viktigste strategiske grep ved siden av satsing på bærekraft og solcellepaneler som tåler norske forhold, sier Strømberg.

Et av Solcellespesialistens mest kjente prosjekter i Porsgrunn er Powerhouse Telemark. Foto: Solcellespesialisten

Flere prestisjeprosjekter ønskes

Solcellespesialistens mest kjente prosjekt i Porsgrunn er trolig Powerhouse Telemark, like ved Porsgrunnselva. Ved siden av signalbygget Powerhouse på Brattørkaia i Trondheim er dette det eneste store plusshuset i Norge. Planen for 2023 er å installere ytterligere fire store anlegg denne våren. For Strømberg håper han dette bidrar til lokal utvikling og entusiasme for fornybar energi.

- Med de strømprisene vi ser i Norge nå, håper vi solceller kan være en løsning for å gjøre hverdagen lettere for mange. Viktigst av alt er at vi skal levere anlegg som er økonomiske, tilpasset kundens behov, og tåler lokale klimautfordringer, inkludert kraftig snøfall og vind, sier Strømberg.