Dette skriver den danske avisen Ingeniøren.

Dette blir slått fast i et svar fra den danske klima-, energi- og bygningsministeren Rasmus Helveg til Energipolitisk utvalg. 

Den store prisreduksjonen på solcellestrøm har kommet på utrolig kort tid, ifølge Ingeniøren. Så sent som i et notat til Energistyrelsen fra 2014 ble solceller rangert som den dyreste elproduksjonsteknologien med en produksjonspris på 92 øre kWh i perioden fra 2016 til 2030, skriver avisen.

Utvalget har bedt ministeren om å bruke Energistyrelsens oppdatering av prisen på solcelle-el i den såkalte Teknologikatalogen til en ny beregning av forholdet mellom prisen på solceller  og havvind.

Ifølge den oppdaterte Teknologikatalogen forventes prisen per kWh produsert på et stort solcelleanelegg å falle fra de nåværende 58 øre per kWh til 26-27 øre per kWh i 2050.

Det er når man bruker de oppdaterte prisene for solceller per mars 2015 i beregningen, at det kommer frem at det vil være en besparelse på 140 millioner danske kroner ved å etablere 1000 MW med solceller isteden for havvindmøller i 2050.