NorgesGruppen etablerer, gjennom datterselskapet Unil, et anlegg som skal produsere over 1 GWh i året. Satsingen skjer i samarbeid med Storebrand Asset Management som eier bygget. Solcelleprosjektet har en total kostnad på 23 millioner kroner, og anlegget leveres av FUSen.

- I desember 2015 stod det utvidede importanlegget i Våler ferdig. Nå skal vi kle tak og vegger med solcellepaneler som skal gi oss fornybar energi. Dette er i tråd med NorgesGruppens ambisiøse miljøsatsing, sier Jarle Kjelingtveit, Supply Chain Manager i Unil i en pressemelding fra Enova.

NorgesGruppen har som ambisjon å bli bærekraftig og klimanøytral. Satsingen på solcellepaneler er et viktig tiltak for å nå dette målet. Vindkraft og fornybart drivstoff er andre viktige tiltak.

Monteringen av solcellepanelene er planlagt til mai 2016, mens prosjektet skal ferdigstilles november 2016. Samlet areal for panelene vil være cirka 8 000 kvm.

Tidligere har NorgesGruppen bygget 2 500 kvm med solceller på Askos lager i Vestby, og 4 500 kvm hos Asko Agder, og nå 8 000 kvm på Unils lager i Våler. Neste steg blir å utvide solcelleanlegget på Vestby til 10 000 kvm.

I tillegg til produksjon av fornybar energi gjennom solceller, har man i Våler hatt fokus på energisparende tiltak i form av byggetekniske løsninger. Kombinasjonen av disse energiløsningene gjør at Enova har valgt å investere 11,4 millioner kroner i prosjektet.

- Unil har valgt flere innovative og energieffektive løsninger som bidrar til at det utvidete anlegget bruker langt mindre energi enn det ellers ville ha gjort, og solcelleanlegget inngår i en god helhet. Med dette prosjektet bygger Unil for fremtidens lavutslippssamfunn, sier fungerende markedssjef for yrkesbygg i Enova, Magni Fossbakken.