Dette melder selskapet i en pressemelding. Mesteparten av verdens energiforbruk kommer fra industri og bygninger, og reduksjonspotensialet er tilsvarende stort. Danfoss ønsker å være en rollemodell, og har satt nye ambisiøse mål for seg selv i forkant av klimatoppmøtet COP21 i Paris. Innen 2030 planlegger selskapet å bruke halvparten så mye energi til å drive sin virksomhet, og å avgi halvparten så mye karbondioksid fra den energien de bruker.

Danfoss er allerede godt i gang med å leve opp til disse målene. Mellom 2007 og 2014 økte selskapets omsetning med 55 prosent, mens energiforbruket, i forhold til salg, falt med 29 prosent. Danfoss har iverksatt energibesparende prosjekter, blant annet på de største fabrikkene i verden. Vanligvis reduserer dette energiforbruket til driften av bygningene med 25-30 prosent. Besparelsene er primært oppnådd gjennom optimalisering av systemene som styrer ventilasjon, oppvarming og kjøling ved hjelp av Danfoss sine egne produkter.

Basert på de positive erfaringene, intensiverer Danfoss nå arbeidet med å optimalisere energiforbruket i selskapets bygninger over hele verden. I tillegg vil produksjonsprosesser bli systematisk undersøkt for ytterligere energikutt.

Danfoss fortsetter også å innføre grønne energikilder. I 2013 satte Danfoss opp en solcellepark, som trolig er den største i sitt slag i Skandinavia, ved siden av sitt hovedkontor i Nordborg, Danmark. Solcelleparken har en total kapasitet på 2 MW. Et 1 MW solcellesystem ble åpnet på Danfoss, nye campus i India i fjor. Dessuten har den nye campusen mottatt den internasjonale LEED Platinum-rangeringen og er sertifisert som et grønt og bærekraftig bygningskompleks. Et utvalg Danfoss-produkter er installert for å spare energi.