Statsbygg som eier Berte Kanutte-huset har arbeidet med å få til dette i et par år, og driftsleder i Statsbygg, Frank Lande, ser fram til å få det ferdigstilt, melder Høgskulen i Volda på sine nettsider.

- Jeg vet at dette er et av de største solcelleanleggene i Møre og Romsdal, sier Lande. Han sier at all strømmen som blir produsert skal brukes i Berte Kanutte-huset, og ut i fra forbruket i dag vil det nye anlegget dekke opp mot ti prosent av energiforbruket i huset.

Ifølge Lande har det vært et sterkt ønske fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet om å få til slike anlegg. På landsbasis er det en målsetning om å få realisert fire slike prosjekter i året.

- Statsbygg er opptatt av grønne avtaler og fornybar energi. Vi har store takflater på byggene våre rundt om i landet og vil på denne måten utnytte det. Nå blir Berte Kanutte-huset et av de første byggene som Statsbygg eier med solcellepanel på taket, sier Lande til hivolda.no. Ideen til utbyggingen kom da man oppdaget at det var behov for reparasjon av taket på Berte Kanutte-huset for to år siden. Da lanserte Lande ideen og har siden arbeidet for å få et slikt prosjekt til Volda.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet  finner i EnergiRapporten nr. 16/2017. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!