Ølen Betong har inngått kontrakt med Kverneland Energi AS i størrelsesorden 8 - 9 millioner for leveranse og montering av solceller til flere fabrikker og administrasjonsbygg. Anleggene er tilrettelagt for utviding til forsyning av ladestrøm til trucker, hjullastere, tunge kjøretøy og båtanløp, melder selskapet. 

- Vi er veldig fornøyde med å være leverandør av solceller til Ølen Betong. Det er veldig stas å bidra til elektrifisering av denne bransjen. På sikt vil vi installere batterier for å kunne hurtiglade lastebiler og annet kjøretøy/utstyr. Dette vil bidra til store diesel kutt og bidra til at bedriften blir mer selvforsynt, sier Torbjørn Kverneland i Kverneland Energi.

Investeringene vil gi en årlig produksjon på 731 000 kWh og samtidig redusert CO2 utslipp med 342 000 kg årlig. Anleggene vil være i drift i slutten av mai.

- Vi har gode erfaringer med solceller, men må nok si at vi er spent på hva dette vil gi oss fremover. Uansett så er vår policy å bidra betydelig i det grønne skifte på alle områder i vår drift og som leverandør, sier divisjonsleder Geir Arild Søndenå i Element Ølen Betong AS.