Hovedformålet med installasjonen er å gi trygg, stabil og miljøvennlig strøm til klinikker i avsidesliggende områder som mangler eller har dårlig tilgang på elektrisitet.  En sentral utfordring for disse klinikkene er å holde medisiner nedkjølt og å tilby andre nødvendigheter klinikkene er avhengige av for å behandle pasienter, melder Eltek i en pressemelding.

Eltek vil stå for komplett leveranse, installasjon, service og oppfølging av solcellesystemene, der Elteks gjennombruddsteknologi Rectiverter er en viktig komponent. Rectiverter kombinerer funksjonene til en likeretter og en vekselretter. Disse solenergiløsningene har modulært design og kan enkelt tilpasses kravene i ulike miljøer. Installasjonen av utstyret er ventet å være ferdig i løpet av sommeren 2017.

- Denne kontrakten representerer et nytt og spennende område for Eltek og vår teknologi, sier markedsdirektør Morten Schøyen i Eltek. – Vi er stolte over å samarbeide med FNs utviklingsprogram og bidra til bedre helsetjenester og lavere driftskostnader gjennom ren og pålitelig fornybar energi.

FNs utviklingsprogram arbeider i nesten 170 land og territorier og bidrar til å fjerne fattigdom og til reduksjon av ulikheter og ekskludering. Organisasjonen bistår land med å utvikle et godt styresett og lederskap, samarbeidsmuligheter og institusjonell kapasitet, for å kunne oppnå bærekraftig utvikling.

Programmet  “Sol for helse” er rettet mot helseklinikker i Afrika, Midtøsten og Sentral-Asia og støtter opp under flere av de viktigste bærekraftsmålene til FN.