Dette sier administrerende direktør i Schneider Electric Norge, Karoline Nystrøm. Selskapet skal levere et komplett SD-anlegg og bygningsautomasjon til nye Drammen sykehus, melder Schneider Electric i en pressemelding.

- Og vi mener jo at vi ligger et hestehode foran konkurrentene våre på teknologi og den gevinsten våre løsninger gir, med tanke på driftseffektivitet, energieffektivitet og pasientvelvære.

Det nye sykehuset i Drammen bygges på det gamle industriområdet på Brakerøya og skal blant annet ha integrerte lokaler for somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Bygget, som blir på over 120 000 kvadratmeter, vil være under oppføring frem til 2024, med testing og fortløpende innflytting i 2024-2025.

Nødvendig å tenke fremtidsrettet

Schneider Electric skal løse sykehusets utfordring med en massiv mengde av dataflyt. 

- Dette sykehuset vil ha langt flere tilkoblede komponenter enn det som er normalt, forteller Nariman Fakhraee, regionaldirektør ved Digital Energy Division, hos Schneider Electric.

- Løsningen vår kalles EcoStuxure. Dette er en svært solid plattform basert på IoT med åpen protokoll, i motsetning til mer tradisjonelle styringssystemer. Med dagens tempo på utvikling innen teknologi, er det helt nødvendig å bygge på fleksible og skalerbare løsninger, sier han.

Nystrøm understreker et annet viktig moment i sammenhengen.

 -Sykehus er breddfulle av ny teknologi som videreutvikles, imens sykehuset planlegges og bygges. Et tett samarbeid i alle prosjektets faser er essensielt, for å integrere de nyeste produktene og løsningene, sier hun.

Dag Bøhler, prosjektdirektør, er enig.  - Det å skulle beskrive løsninger i dag, som skal stå ferdige mange år frem i tid, er en utfordring i seg selv. Det er derfor viktig at løsningen og teknologien kan ta opp i seg behovet for endring og utvikling. Og nettopp med tanke på å kunne levere moderne teknologiløsninger når bygget står klart i 2024, er vi veldig fornøyde med å ha Schneider Electric med som samarbeidspartner i prosjektet, sier Bøhler.