Dette melder Stiftelsen Miljøfyrtårn.

De har også utmerket seg ved andre miljøtiltak, som selvforsyning av alt vann til produksjon og i renhold i produksjonen ved å samle opp regnvann på fabrikktaket.

– Det er mye penger å spare på bevisstgjøring. Det er fryktelig dumt at pengene bare skal renne ut fordi man er ubevisst. Og det er veldig gøy å se at det stadig er mer vi kan gjøre, sier Christian Berthelsen, daglig leder i Elementsør AS.

Kan benytte overskuddsstrøm

Bedriftens solceller er effektive for å redusere behovet for å kjøpe strøm. Men utfordringen ligger i å produsere når behovet er størst, og unngå å måtte selge egenprodusert energi.

– Når vi produserer strøm i dag, må vi selge ut det vi ikke bruker. Det gir kostnader til nettleie og har en relativt lav salgspris. For å unngå dette i fremtiden planlegger vi å etablere en batteribank, som gjør oss i stand til å magasinere opp all overskuddsstrøm i eget hus og benytte dette igjen i de periodene på døgnet hvor strømmen er på sitt dyreste, nemlig mellom kl. 08.00 og 10.00 på morgenen. Når strømmen er på sitt dyreste, er forbruksavgiften også høyest. Det høyeste nivået på denne avgiften, legges til grunn for avgiften resten av døgnet også. Denne batteriteknologien har kommet langt, og er noe vi gleder oss til å ta i bruk, sier Berthelsen.

Elementsør AS Foto Stiftelsen Miljøfyrtårn.jpg
Elementsør ble kåret til Årets Betongelementfabrikk 2021. Foto: Stiftelsen Miljøfyrtårn