På anlegget Parc Cynog, på Wales sydkyst, plasseres nesten 19 000 solpaneler ved siden av 11 vindturbiner. Kapasiteten blir på fem MW, og parken settes i drift i mars, melder Vattenfall i en pressemelding.

- Solen gir mest effekt på dagtid om sommeren. Vind gir mest på vinteren. Jeg visste faktisk ikke at de kompletterer hverandre så bra, sier Vattenfalls vindsjef Claus Wattendrup.

- Ved å bygge solcellepark i tilknytning til en vindpark, får vi en rekke synergier som vi kan bruke. Dette gjelder ikke minst veier og eksisterende elektriske installasjoner. Og vi har allerede har gode relasjoner med grunneierne som vi kan bygge videre på for å inngå avtaler for bruk av land, sier Wattendrup.

Området er i dag brukt til sauer på beite, og vil fortsette å bli brukt til det formålet selv etter at solparken er fullført. Vattenfall studerer ytterligere tjue steder, både vindkraftparker og fossile kraftverk, der solceller kan installeres og penger spares gjennom å benytte eksisterende infrastruktur.