ROCKWOOL kunngjorde forrige uke at de skal bygge en ny fabrikk på Eskilstuna, et sted som på grunnen av sin strategiske beliggenhet nær hovedstadsregionen Stockholm anses som en ideell plassering for rask og effektiv leveranse for kunder i det svenske og finske markedet.

Det toppmoderne produksjonsanlegget kommer til å skape 120 nye arbeidsplasser og produsere 100 000 tonn med ROCKWOOL sin brannsikre, høypresterende og gjenvinnbare steinullisolasjon. Dette gjør produksjonsanlegget til verdens største elektriske smelteovn hittil, og produksjonsstart forventes i andre halvdel av 2027.

Etter å ha kjøpt tomt i Eskilstuna Logistikpark i 2017 har de rådført seg med lokalsamfunnet og relevante myndigheter, og initiert miljøtillatelsesprosessen. Ambisjonen til ROCKWOOL er å starte byggingen i nær fremtid. Dette blir den femte ROCKWOOL-fabrikken i Norden da det allerede er 2 fabrikker hver i henholdsvis Norge og Danmark.

- Våre kunder etterspør i aller høyeste grad byggematerialer med lavere klimafotavtrykk for å oppnå sine egne miljømål samt for å kunne leve opp til EUs retningslinjer og direktiver for økt energieffektivisering og forbedret energiprestasjon i bygg. ROCKWOOL sin egenutviklede, storskala elektriske smelteteknologi kommer til å hjelpe markedet med å møte dette behovet. Vi forventer at etterspørselen på høykvalitets isolasjon kommer til å øke ytterligere nå når EU-direktivet skal gjennomføres, sier Frank Larsen, Managing Director for ROCKWOOL Nordics. 

- Dessuten kommer fabrikken til å bidra til at ROCKWOOL oppfyller sine egne ambisiøse klimamål.