Produksjonen av fjernvarme i Mo i Rana er basert på gjenvinning av overskuddsenergi fra prosessbedriftene Fesil Rana Metall AS og Glencore Manganese Norway AS i Mo Industripark, melder Mo Fjernvarme i en pressemelding.

Fjernvarme brukes til oppvarming av bygg og forbruksvann, og erstatter i stor grad oljefyring og elektrisk oppvarming. På denne måten spares det lokale og globale miljøet for utslipp av blant annet CO2, NOx og SO2 fra fyringsolje, heter det i pressemeldingen. Hadde man i stedet brukt oljefyring i hvert enkelt bygg, ville det ha gitt om lag 20 000 tonn i økte CO2-utslipp i Rana, i 2014.

Mo Fjernvarme leverer varme til kommunale og offentlige bygg, næringsbygg, hoteller, borettslag, svømme-/idrettshaller og oppdrettsanlegg samt tining av gater og områder i sentrum. Bedriftens varmeleveranser tilsvarer det årlige varmebehovet til omtrent 5 000 eneboliger.

Fjernvarmeaktiviteten i Mo i Rana startet i 1985, og gjennom 30 års utbygging er byen i dag blant landets mest miljøvennlige med tanke på energibruk i bygg.