Dette melder Oslobygg KF. 

Ombruk av bygningskomponenter, slik som vinduer, er viktig for å redusere avfallsmengde og klimagassutslipp i byggenæringen. Det bidrar også til bevaring av kulturhistoriske og arkitektoniske verdier. Nye vinduer har et høyt ressurs- og energibruk i produksjon. Eldre vinduer er i overgangen til mer sirkulære verdikjeder å betrakte som et utfordrende produkt. Hvordan håndtere det store volumet av utrangerte vinduer i formålsbygg? Kan de ombrukes direkte eller oppgraderes så de tilfredsstiller dagens krav? Designes det nye vinduer for ombruk? Leverandører, forskningsmiljøer, rådgivere og andre i byggenæringen eller andre næringer er velkomne til å delta.

Tid og sted:

Tirsdag 23. januar 2024 kl. 09:00 - 15:00

Oslobygg KF Grenseveien 78C, 0663 Oslo

Meld deg på herPåmelding markedskonferanse Oslobygg

Arrangementet er planlagt for fysisk deltagelse, det er også mulig å delta digitalt. Digitale deltagere vil få oversendt lenke til arrangementet i forkant.

Hensikten med dialogkonferansen er å presentere Oslobygg sitt behov, bli kjent med eksisterende løsninger i markedet og få innspill til hvordan behovene best kan dekkes. Hvilke næringskjeder er det viktig at vi som offentlig byggherre bør kjenne til? Det er også ønskelig å få en riktig forståelse for leverandørenes prioriteringer og ambisjonsnivå fremover, for å kunne vurdere hva som er mest hensiktsmessig å starte med og veien videre.

Dialogkonferansen vil inneholde faglige innlegg og dialog innenfor:

  • Ombruk av vinduer
  • Ombruk av glass
  • Gjenvinning av glass
  • Oppsamling av brukte vinduer
  • Nye vinduer designet for ombruk

Leverandører er velkomne til å pitsje sine løsninger (til de fem temaene) i maks 5 min. Dette registreres ved påmelding. Nærmere informasjon oversendes medio januar.

Det er foreløpig ikke knyttet noen konkret anskaffelse opp mot Oslobygg sitt behov.