Tirsdag 13. oktober offentliggjorde Panasonic og Schneider Electric at de i felleskap har utviklet en ny integrert administrasjonsløsning for kommersielle bygninger og HVAC-utstyr. Løsningen gir kontroll og bedre energieffektivitet for kommersielle bygninger.

Sammen har partene utviklet et nytt trådløst brukergrensesnitt. Dette gjør det mulig å koble sammen Schneider Electrics byggautomasjonsløsning og Panasonics VFR-baserte varme- og kjølesystem via den trådløse kommunikasjonsstandarden ZigBee. Integrasjonen gir bygningseiere mulighet for å se en oversikt over alle sentrale systemer, inkludert varme- og kjølesystemer, belysning, sikkerhet og energi i ett brukergrensesnitt, hvor som helst og når som helst. Grensesnittet er enkelt å betjene, og gir bedre innsikt i og mulighet til å redusere energiforbruket for å oppnå besparelser i virksomheten.

- Vi har investert massivt i våre kommersielle klimaprodukter og støtter tjenester som gjør det mulig for våre kunder å løse sine behov fullt ut. Nå er vi glade får å kunne levere ytterligere fordeler innen administrasjon av virksomhetsbygninger gjennom vårt partnerskap med Schneider Electric. Ved å kombinere fordelene ved byggautomasjon med avansert VRF-teknologi kan vi bistå våre kunder ytterligere i å redusere driftskostnadene og oppnå bedre bærekraft i driften, sier Toshiyuki Takagi, Executive Officer, Panasonic Corporation og President, Panasonic Air-Conditioner.

- Ved å opprette en forbindelse mellom systemer som bruker mye energi, som for eksempel HVAC-systemer, og system for byggautomasjon gir det eierne en enklere og mer effektiv løsning for å overvåke og administrere bygninger som igjen kan redusere virksomheters energikostnader. Vårt samarbeid med Panasonic gjør oss i stand til å levere komplette administrasjonsverktøy fra enhetsnivå til skyløsninger, uansett type bygning, alder og størrelse. En slik sterk digital ryggrad er en nøkkelkomponent i bygninger for fremtiden, sier Laurent Bataille, Executive Vice President, Schneider Electric EcoBuilding Division.

Enkel installasjon og full kontroll

Løsningen kan installeres trådløst for å bevare den eksisterende infrastrukturen. Det gjør den ideell for ettermontering i eldre bygninger. Den er også mulighet for montering med ledninger, og med plug and play-teknologi blir systemkonfigurasjon med omfattende VRF-systemer enklere, eller den kan monteres som en del av et enkeltstående anlegg. Systemet er med andre ord fleksibelt og lett å installere. Dette sparer installatøren og virksomheter for både tid og omkostninger. Administratorer har tilgang til omfattende rapporter og dashbord i brukergrensesnittet, samt teknisk support fra både Panasonic og Schneider Electric for å sikre at alle systemer driftes på best mulig måte.

Panasonics VRF-system (ECOi/FSV) er designet for å øke energieffektiviteten ved del-last scenarioer som passer omgivelsene systemet operer i. Systemene har høy kjøle- og oppvarmingsgrad, selv når temperaturen dropper ned til -25 grader.

Schneider Electrics SmartStruxure byggautomasjonsløsninger maksimerer bygningens effektivitet og reduserer operasjonskostnader i hele byggets livssyklus. Dette gjør de ved å integrere tilpassede løsninger for å sikre at bygningsmassen er energieffektiv og godt administrert. Systemet gir en effektiv innsikt i sanntid, slik at administrator lettere kan ta beslutninger om å optimalisere systemet.