Som Senior Advisor for UCR skal Harald Brynlund-Lima arbeide med en av Wavins kjernepunkter – overvannshåndtering. Engasjementet for komplekse klimaspørsmål ligger nært hjertet til Brynlund-Lima, både på et faglig og personlig plan, skriver Wavin i en pressemelding.

- Jeg føler et ansvar, spesielt med min datter på sju år, som skal vokse opp i denne virkeligheten. Det handler om å bygge en by for fremtiden som kan håndtere de værforholdene vi vet kommer. Ved å ta dette på alvor, legger vi grunnlaget for en bærekraftig fremtid, der våre byer kan blomstre tross utfordringene som måtte komme. Bærekraft beskytter ikke bare bygninger, men det legger også et solid økonomisk grunnlag. Forsikringsselskaper og banker er allerede på ballen – de forstår at tilpasning er nøkkelen, både for privatpersoner og bedrifter, forteller Brynlund-Lima.

Vi kan ikke glemme vannets verdi 

Fra byggeprosjekter til kommunal rådgivning har vann alltid vært en sentral del av Brynlund-Limas karriere, noe han ser fram til å jobbe mer konkret med.

- Jeg har omfattende erfaring med tidligfasevurdering og spesielt overvannshåndtering, med 14 års erfaring innen byplanlegging, særlig på Vestlandet. Hos Wavin går vi fra teori til praktiske løsninger, og det er svært tilfredsstillende å være en del av denne prosessen, forteller Brynlund-Lima og fortsetter:

- Jeg skal jobbe med å introdusere løsninger og muligheter knyttet til vann i utviklingsprosessen til alle mulige byggeprosjekter. Altfor ofte ser jeg at vann blir nedprioritert og skjøvet til senere i byggeprosessen, noe som får negative konsekvenser. Like ofte som vi fokuserer på strøm og energiforbruk når vi snakker om holdbarhet er det viktig at vi ikke glemmer vannets betydning og tilpasning til ekstremvær. Vann må vi alltid forholde oss til.

Ved siden av å arbeide med den forventende økning i nedbør i Norge, er det tilsvarende viktig for Brynlund-Lima å jobbe med vann som en viktig ressurs i seg selv. Han utdyper:

- Det er helt absurd å bruke drikkevann til å skylle do og vaske kjøretøy. Hele prosessen med å rense store mengder vann bare for å skylle det ut igjen er meningsløst. Vi står overfor store utfordringer med vannet, og vi ligger bakpå med å håndtere dem.

Trives med utfordringer

Når vi former og planlegger byer er det, ifølge Brynlund-Lima, viktig å ikke glemme realiteten i der vi er:

- Når vi planlegger byer, er det en tendens til å fokusere for mye på solfylte historier og de gode dagene. Det er selvfølgelig viktig, men vi må også planlegge og forberede byene for høst hele året, spesielt her i Norge med sin lange kystlinje! Alle som bor langs kysten vet at det ikke nytter å ha et tettsted som ikke kan håndtere regn, og vi ser at dette blir stadig viktigere på tvers av landet.

Å jobbe med store utfordringer som ekstremvær, klimaendringer og optimalisering av ressurser er noe ikke noe som demotiverer Brynlund-Lima, tvert om.

- Det er viktig å ta tak i problemene tidlig og bruke tid på å finne gode løsninger. Jeg trives med kompleksitet og utfordringer - det motiverer meg til å finne løsninger. Jo mer komplekst, jo bedre! forteller Brynlund-Lima.

Siden første dag i Wavin i januar har Brynlund-Lima hatt en god start, også på tvers av landegrensene.

- Etter en måned må jeg virkelig rose Wavin. Jeg føler meg svært godt ivaretatt, og vi har gode tekniske kommunikasjonsplattformer på tvers av landene. Det er en kultur som oppmuntrer til fordypning, og fokuset på resirkulert plast og fremtidig biologisk plast gjør det ekstra spennende å arbeide hos Wavin. Jeg ser virkelig frem til å fordype meg enda mer – både på det tekniske og samfunnsmessige plan! avslutter Brynlund-Lima.