Dette melder NordicEPOD og Eaton i en pressemelding.

Datasenterindustrien er i stor vekst, og det merkes på etterspørselen etter kraftløsninger til bransjen. NordicEPOD, som har base i Sande i Vestfold, spesialiserer seg i produksjon og montering av standardiserte strømmoduler spesielt designet for datasenterindustrien. Nå har selskapet landet en strategisk samarbeidsavtale med internasjonalt snitt.

Bak samarbeidet står det internasjonale energistyringskonsernet Eaton, i tillegg til norske CTS Nordics, som planlegger og bygger datasentre og som allerede er heleier av NordicEPOD.

NordicEPOD bygger standardiserte energikomponenter som senker kostnadene og forenkler byggetiden av datasentre. EPODene som bygges inneholder komponenter innen reservekraft, kjøling, kontrollsystemer, UPSer, bryterutstyr og strømdistribusjon. Tilførselskapasiteten er på 2 MW elektrisk kraft, og EPODen plasseres mellom strømnettet og datasenterets kritiske IT-infrastruktur. 

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått Eaton i ryggen. Den store internasjonale rekkevidden deres vil hjelpe NordicEPOD med en betydelig oppskalering. Det øker leveransetryggheten vår og bidrar til å sikre at våre kunders krav og ønsker oppfylles. Eatons teknologi passer perfekt til EPOD-designet vårt, sier Morten Molven, daglig leder i NordicEPOD.

Standardiserte løsninger

Det oslobaserte selskapet CTS Nordics, som eier NordicEPOD, designer og bygger datasentre, og leverer standardiserte løsninger som nettopp EPODer, som kutter tiden som trengs i tegning, konstruksjon og oppstart av datasentre.

Samarbeidsavtalen innebærer at NordicEPODs produksjonskapasitet øker med umiddelbar virkning. Selskapet flytter også inn i en ny og større fabrikk i Hanekleiva sør for Drammen over sommeren, for å ta unna de fulle EPOD-ordrebøkene. Det foreligger i tillegg planer om ytterligere en fabrikk på kontinentet, men lokasjonen er ennå ikke avklart.

– NordicEPOD har allerede før avtalen ble inngått vært en del av vårt xModular-partnerprogram, som er Eatons kraftløsninger for datasenterbransjen. Denne avtalen styrker dette forholdet. Vi synes det er spennende og unikt å se hvordan NordicEPOD og CTS Nordics har samkjørt seg innen standardisering, og vi ser hvordan det skaper verdi for datasenterbransjen, sier Ciarán Forde, Eatons visepresident for strategiske partnerskap.

– Begge disse selskapene ble opprettet for å kun fokusere på datasenterbransjen, og Eaton ser at det har formet selskapene og løsningene deres på en helt unik og innovativ måte, legger han til.