- Jeg synes dette er veldig viktig. Asko tar grep på mange viktige områder. Og å være hjemme i Bergen og se Norges nest største solcelleanlegg etableres i en by som er kjent for regn, det er ekstra morsomt, sa Mæland under åpningen ifølge ba.no.

Hun mener vannkraft fortsatt kommer til å være størst i uoverskuelig fremtid. Men at vi kommer til å kunne utvikle andre fornybare energikilder, hvor sol kommer til å være en av dem. - Det er veldig spennende, sa Mæland.

Innen 2020 håper Asko å være selvforsynt med fornybar energi. I løpet av neste år starter arbeidet med et vindkraftverk i Rogaland som alene skal dekke 75 prosent av Askos energibehov på landsbasis.

- Vi kommer til å bli klimanøytrale. Om dette ikke er nok, så kommer vi til å se på nye tiltak. Når vi setter oss et mål, så går vi mot det, forteller Edvin Reidar Nilsson til Bergensavisen.

Håpet er at investeringen på 30 millioner vil gi selskapet avkastning på lengre sikt.

- Vi bruker noen ekstra kroner nå, for å investere i fremtiden. Anlegget er ikke like lønnsomt som andre investeringer i dag, men sett i et lengre perspektiv mener vi at dette vil være svært lønnsomt, sier administrerende direktør Edvin Nilsson til NRK.