14. november ble det gjennomført en oppstartssamling i Midtnorsk forum for energi og miljø på fylkeshuset i Trondheim.

Torger Mjønes, prosjektansvarlig fra fylkeskommunen, forteller at forumet er ment å være en møtearena for større offentlige byggeiere i Midt-Norge. Planen er å samle fagfolk i regionen for faglig utveksling innen et viktig miljøområde. Med seg på laget har han hatt Rolf Erik Hoaas fra Trondheim kommune og Jan Peter Amundal fra Enova SF.

- Et slikt forum vil være med på å gi økt fokus og kompetanse innen energi- og miljøspørsmål, og slik være med å utvikle og overføre gode modeller mellom deltakerne. I denne omgang avgrenses fokusområdet til stasjonær energibruk i bygg, men det vil også kunne være aktuelt å trekke inn andre områder som vann/avløp, vei, samferdsel etc, sier Mjønes.

- Dette skal være en møtearena for utveksling av kompetanse og eksempler fra praktisk gjennomføring, med nytteverdi i det daglige arbeidet, understreker Mjønes.

Aktuelle fagområder vil kunne være ulike avtalemodeller, prosjektanvisninger, entrepriseformer, EPC, finansieringsordninger, BREEAM, energimerking, energiledelse og EOS og kartlegging og gjennomføring av tiltak.

På deltakerlista finner vi i tillegg til Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune og Enova SF, aktører som St. Olavs hospital, NTNU, Nord-Trøndelag fylkeskommune, Stjørdal kommune, Steinkjer kommune og Levanger kommune. Nasjonale aktører som Statsbygg og Forsvarsbygg har også signalisert at de ønsker å delta i forumet videre, i tillegg til flere mellomstore kommuner i landsdelen.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 36/2013. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!