Aurskog-Høland Nærvarme, som eies av lokale skogeiere og gründere, skal bygge og drifte et miljøvennlig varmeanlegg som skal bruke egenprodusert flis fra nærområdet, melder Aurskog-Høland kommune på sine websider.

Leverandør har i tillegg valgt bioolje som spiss- og reservelastløsning, noe som gjør at levert varme vil være hundre prosent fornybar. Bioenergianlegget vil i første omgang levere varme til Aursmoen skole og Aurskog Finstadbru Sportsklubbs (AFSK) kunstgressbane og hall fra høsten 2015. Anlegget skal bygges slik at det ved behov kan utvides til å dekke større deler av Aursmoen sentrum.

- Totalt skal det i første omgang leveres cirka 1 550 000 kWh per år til Aursmoen skole og AFSKs kunstgressbane og idrettshall. Noe som krever en installert effekt på varmevekslerne på 1 585 kW til varme og 800 kW til tappevann, sier Stian Sandbekkbråten som er fagansvarlig for skogbruk i Aurskog-Høland kommune til Tekniske Nyheter. 

- Det skal videre tilrettelegges for ytterligere utbygging på Aursmoen. Størrelsen på en fremtidig utbygging blir selvsagt et veldig usikkert anslag, men i forprosjektrapporten er det antydet et mulig fremtidig varmebehov på 2 330 000 kWh med et effektbehov på 1 350 kW.

Næring og miljø hånd i hånd

Sammenligner man dette miljøvennlige alternativet med dagens oppvarming basert på elektrisitet, fossil olje og gass, så sparer kommunen og AFSK miljøet for utslipp av cirka 350 tonn CO2 per år, ifølge Aurskog-Høland kommune.