Dette melder LOS.

 Oppvarming er en av de største kildene til strømforbruk i hjemmet, og derfor viktig å redusere, sier Ingrid Lofnes, leder for innovasjon og forretningsutvikling i LOS. Hun forteller at varmepumpe er en enkel og effektiv måte å spare strøm på.  Sammenlignet med en tradisjonell panelovn er varmepumpen omlag fem ganger så effektiv.  

Ønsker å gjøre det mulig for flere å ta smarte strømgrep

Selv om en varmepumpe fort blir lønnsom med dagens strømpriser, så er det en stor investering for mange husholdninger. Derfor vil LOS nå gi kundene mulighet til å kjøpe varmepumpe på rentefri nedbetaling over strømregningen.  

 Med denne løsningen ønsker vi å gjøre det mulig for flere å investere i energisparende tiltak som lønner seg, forteller Lofnes. Hun sier at de nå jobber med flere nye produkter og tjenester, som skal gjøre det enklere for kunden. 

 Vi er inne i en krevende tid der mange opplever at strømregningen er vanskelig å betale, derfor har vi økt satsingen på produkter og tjenester som skal gjøre det lettere for folk å spare strøm på en smart måte, sier hun.  

Stor økning i antall henvendelser

Det er OneCo som skal installere varmepumpene fra LOS. De forteller om en mangedobling i antallet henvendelser. 

 Det er flere år siden folk fikk øynene opp for varmepumpen, men etterspørselen de siste månedene har vært helt ekstrem, sier Torjus Andersen, prosjektleder hos OneCo Elektro. 

Nå står de klare for å montere varmepumper for LOS sine kunder.

 Vi setter pris på et slikt samarbeid, og tror det vil være aktuelt for mange. Når man i tillegg slipper å tenke på henting og montering, så er det et godt tilbud. 

Bedre for miljøet

Varmepumper fungerer ved å overføre eksisterende varme i stedet for å generere ny varme. Det gjør at de bruker mindre energi, og er mer miljøvennlige enn andre vanlige oppvarmingsløsninger som panelovner. 

 Fremtiden er avhengig av mer miljøvennlige løsninger, og det er et mål for oss at kundene våre skal kunne ta gode valg for en bærekraftig fremtid. Da er det vår jobb å gjøre det enkelt for dem, sier Lofnes.