Dette melder EFO.

Hun har jobbet i mange år for mangfold i bransjen, blant annet var hun tidligere administrerende direktør for Schneider Electric. Juryen begrunner valgt blant annet på grunn av hennes innsats i å ha økt kvinneandelen til 40% i ledergruppen i Schneider Electric, samt i å øke den samlede kvinneandelen i Schneider Electric til 30%. Hun har vært med på å etablere Elektra som er et bransjenettverk for kvinner i samme selskap.

Elektrokvinnen hadde et viktig budskap til bransjen: –Det er bra for business å drive mangfoldsagendaen, det å få nye perspektiver er viktig, spesielt for å holde konkurransekraften i bransjen, men også i landet.

Karoline Nystrøm har lang toppleder- og styreerfaring fra tech-selskaper i Norge og internasjonalt.

– Jeg trives når jeg har masse mennesker rundt meg som ønsker å få til noe sammen. Jeg brenner for å drive endring gjennom å sette digitalisering og bærekraft på agendaen, sier hun.

I løpet av de siste årene har hun ledet Schneider Electric Norge og vært hovedstyremedlem i EFO. – Jeg har brukt utestemmen i offentligheten for å synliggjøre hvor viktig elektrobransjen er for fremtidens Norge og for å vise hvor attraktivt det er å jobbe i bransjen, sier hun.

Elektrokvinnen er en kåring som skal være med på å fremme mangfold og kjønnsbalanse innad i Elektrobransjen. –  Vi kårer Elektrokvinnen 2022 for å rette søkelys på mangfold, kjønnsbalanse og likestilling i bransjen. Det er viktig for oss å løfte frem heltene og forbildene i bransjen. Vise frem de som går foran samt de som aktivt arbeider for å synliggjøre mulighetene samt gjøre plass til flere kvinner i bransjen. Vi ønsker flere kvinner velkommen, men har fremdeles en lang vei å gå. Endring må forankres i toppledelsen, slik at vi kan få en mer moderne og mangfoldig bransjekultur, sier Frank Jaegtnes, administrerende direktør i Elektroforeningen EFO.

Juryen besto av Loveleen Rihel Brenna (Seema), Jan Grønbech (dCompany og tidligere Country Manager i Google Norge), Frank Jaegtnes (EFO) og Ida Thorendahl (EFO).