- Dette er et veldig spennende prosjekt for oss som vi er stolte av å kunne utføre, sier divisjonsdirektør for byggteknologi i Siemens, Dag Otterstad, i en melding fra Siemens.

Siemens har foretatt en analyse av byggene og kalkulert med at oppdragsgiveren AIM Norway kan spare 3 689 000 kroner i året ved å gjøre ulike oppgraderinger av sine tekniske bygginstallasjoner. Disse investeringene vil de tjene inn igjen allerede etter seks år.

AIM Norway, som utfører reparasjoner og vedlikehold av blant annet fly, helikoptre og flymotorer, har mange forskjellige og utfordrende bygg og haller på Kjeller ved Oslo. 

Enova bidrar i prosjektet med 4,5 millioner kroner. Uten denne støtten ville ikke prosjektet latt seg gjennomføre med de planene AIM Norway har for fremtidig vekst.

Investeringsmodell

Det er Siemens som står for den øvrige investeringen i prosjektet, leverer teknologien og som er ansvarlig for gjennomføringen av oppgraderingene. De besparelsene som oppnås, vil dekke alle kostnader for installasjonene og nødvendig service for de kommende seks årene.

Garantert besparelse

Med garanterte besparelser har prosjektet minimal risiko for AIM Norway. Et eget energiovervåkningssystem vil kontinuerlig vise utviklingen i energibruken, og hvor eventuelt ytterligere tiltak bør igangsettes.

- Nye varmepumper, mengderegulering av hele varmeanlegget, oppgradering av ventilasjonsanleggene og utskiftning til moderne LED lysarmaturer vil i tillegg til energibesparelser også gi et bedre inneklima, og dermed bedre arbeidsforhold. Fjernovervåkning av anleggene vil sørge at oppfølging og vedlikehold blir gjennomført raskt og kostnadseffektivt, forklarer ansvarlig for prosjektet, Frode Flage Eriksen i Siemens.