- Servere, ventilasjon, PC-er, belysning og andre ting gjør at strømforbruket blir høyt, sier miljørådgiver Ole-Christian Østreng i Aurskog-Høland kommune til rb.no.

- Grovt regnet kan et tak på 1000 kvadratmeter solcellepaneler produsere 100 000 kilowattimer i året. Det ville hjelpe en hel del for å redusere belastningen på strømnettet og gi oss lokalprodusert, fornybar og miljøvennlig strøm, sier Østreng. 

Østreng har vært i kontakt med flere samarbeidspartnere, og håper at solcellepanelene kan bli en realitet allerede i løpet av året.

-  Jeg har et håp om at solcellepanelene kan være i drift allerede til sommeren. Dette er kjent teknologi som er hyllevare hos leverandørene. Det er så å si bare å kjøpe inn og montere, og det er en enkel jobb, sier Østreng i følge rb.no. 


Men han legger ikke skjul på at det må en betydelig investering til, noe kommunen på ingen måte er i stand til å ta fra egne budsjetter.


Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 6/2014. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!