Dette skriver kommunen på sine websider.  Aurskog-Høland kommune er den største skogkommunen i Akershus, og har svært store biomasseressurser. Kommunen har ambisiøse miljømål, og ønsker både å legge føringer for effektiv utnyttelse av fornybar energi, og stimulere og legge til rette for økt bruk av bioenergi. Bruk av bioenergi til oppvarming er som et «kinderegg», det skaper lokal næringsvirksomhet, det er lønnsomt og ikke minst så får man fornybar og miljøvennlig energi, ifølge aurskog-holand.kommune.no.

I mulighetsstudien er det gjort vurderinger i forhold til bioenergibasert fjernvarme for hele Aursmoen sentrum. Dette er et ledd i arbeidet for å nå målet i kommunens energi- og klimaplan som sier at kommunen innen 2015 skal erstatte oljefyring med bioenergi på Aursmoen skole.

Bioenergi basert på flis peker seg ut som den mest hensiktsmessige energiløsningen, med gass som spiss- og reservelastkilde. Det anbefales utbygging i to steg. Første steg er å bygge et anlegg som kan forsyne skolen og idrettsanlegget, mens det anbefales at man i neste byggetrinn utvider anlegget til å omfatte store deler av Aursmoen sentrum.