Raymond skalerer nå opp kapasiteten ved fabrikken sin i Göteborg og planlegger flere fabrikker i Sverige og Europa, melder selskapet.

Et nytt EU-direktiv krever at alle nye bygninger skal være utstyrt med solcellepaneler fra 2028. Etterspørselen etter solcelletak vil skyte i været

Raymond har banet vei for fremtiden ved å utvikle en innovativ teknologi for prefabrikkering av solcelletak. Med komplette solcelletak i seksjoner på opptil 8 x 4 meter kan et villa­tak monteres på bare noen få timer.

– Vårt patentgodkjente solcelletak Smart Solar Roof er yttertak og solceller i ett med toppkvalitet og elegant design til en attraktiv pris. Vi står klare til å møte kravene i EU-direktivet om at alle nybygg skal ha solcellepaneler fra 2028, sier Raymonds administrerende direktør Lina Jeverstam.

Det er mange fordeler med prefabrikasjon av solcelletak, som lavere kostnad, høyere kvalitet og raskere installasjonstid enn manuelle installasjoner. I tillegg reduseres feilmarginene betydelig når arbeidet utføres i en kontrollert fabrikk­miljø sammenlignet med å jobbe på et tak under ofte skiftende værforhold.

– Smart Solar Roof er en bærekraftig innovasjon med imponerende 85% lavere CO2-fotavtrykk sammenlignet med konvensjonelle betongtaktegl med påmonterte solcellepaneler, sier Lina Jeverstam.

– Gjennom vårt revolusjonerende patentgodkjente monterings- og løftesystem skaper vi helt nye forutsetninger for både tak- og installasjonsbransjen. Dette er fremtiden, og Raymond er allerede i gang med produksjonen, som vi har planer om å øke betydelig neste år, sier utviklingssjef Mattias Hansson hos Raymond.

Raymond startet i 2019, vokser raskt og forventes å nå en omsetning på 250 millioner SEK i år. Selskapet skalerer nå opp kapasiteten ved fabrikken sin i Göteborg og planlegger flere fabrikker i Sverige og Europa. Innen 2024 kan fabrikken oppnå en kapasitet på 100 megawatt. Blant investorene er Silicon Valley-profilene Christian Lagerling og Rikard Steiber, Jacob Key, og langrennsløperen Mathias Fredriksson.

– Vår visjon er å gjøre solenergi tilgjengelig for alle. Vi fortsetter å vokse og planlegger å hente inn ytterligere ekstern finansiering for å muliggjøre lønnsom ekspansjon, nye innovasjoner og en raskere overgang til fornybar energi, sier administrerende direktør Lina Jeverstam.