Det er Hordaland Bioenergi som har vunnet anbudskonkurransen om leveranser av bioenergi til Hordaland fylkeskommune på Nye Voss videregående skole og Nye Voss gymnas.

Avtalen gjelder for tyve år, melder Avisa Hordaland.

- Dette er en stor sak for oss, og det er første gang vi er med på en anbudsrunde. Derfor har det vært spennende den siste tiden, før vi fikk svaret, sier daglig leder i Hordaland Bioenergi, Katharina Månum til avisen.hordaland.no.

- Det var to andre som hadde gitt anbud, og begge disse er firma som holder til utenfor Voss. Vi er glade for at vi fikk tilslaget på disse to lokale oppdragene, sier Månum.

Dermed får Hordaland Bioenergi en kraftig økning i leveranseoppdragene i det nye bioenergianlegget de bygger på Vangen. Avtalen fører til at de også kommer til å bygge et nytt anlegg som skal varme Nye Voss videregående skole.

Varmesentralen på Vangen som skal levere til Nye Voss gymnas skal også forsyne hele Vossavangen. Sentralen har en effekt på 1 000 KW og vil kunne levere 5 GWh med varme i første byggetrinn. Videre utbygging innebærer en økning på inntil 5 MW effekt og 15 GWh i varmeleveranse. Spisslasten vil dekkes av bio- eller mineralolje. Sommerdrift vil være elektrisitet.

- Anlegget på Vangen er godkjent av Enova, og prosjektet vil ha oppstart i løpet av høsten, sier Månum.

Anlegget på Nye Voss videregående skole er på 00 KW.

- Nye Voss videregående har et varmeenergiforbruk på 950 000 kWh og Nye Voss gymnas et behov på rundt 1,2 millioner kWh, sier daglig leder i Hordaland Bioenergi, Katharina Månum.