- I løpet av de sju dagene anlegget var i drift, gikk det med 10 m3 flis, sier Nils Jørn Slotfeldt i Tangen Automasjon AS som leverte fliscontaineren til NBU.
 - Vi hadde 30 varmtvannsberedere à 200 liter som var ekstra akkumulator i tillegg til 1 500 liter inne i containeren, sier Slotfeldt til Tekniske Nyheter. – Berederne var ikke tilkoblet elektrisitet.

- Med et vannvolum på 7 500 liter var det ikke noe problem å holde dusjene varme 24 timer i døgnet for cirka 1 700 mennesker, sier Slotfeldt.

Varmtvann hele tiden

- Vi fikk veldig mye skryt i år, fordi det var varmtvann hele tiden. Det har vært gjennomgående på tidligere landstevner, at det har vært mye kaldt vann i dusjene. Tidligere har det blant annet vært brukt dusjer i garderobeanlegg som ikke har klart å levere nok varmtvann, sier Tor Eirik Riis. Han var ansvarlig for leir og teknisk under årets landsstevne. – Anlegget gikk for fullt så å si hele tiden, bortsett fra tidlig om morgenen, sier Riis. - Det er lett å drifte anlegget.

- Anlegget er bygd i en 20 fot stor stålcontainer med en 65 kW kjel fra Schmid, en 1500 liters akkumulatortank og en sirkelmater. Alt sammen ferdig til bruk, sier Slotfeldt.- Det er bare å koble på vann og strøm, så er anlegget i gang. Produksjon og montasje av alt utstyr er utført av oss på verkstedet i Hokksund.

  
Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 25/2015. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!