Alvdal Biovarme og Taverna Alvdal signerte nylig en 15 års samarbeidsavtale som innebærer at Alvdal Biovarme skal levere biovarme til Tavernas anlegg, forhåpentligvis allerede i løpet av året, melder alvdalmiv.no.

Etter lang tid med drøftinger og forhandlinger mellom partene, ga styret i Taverna torsdag sin tilslutning til avtalen, som begge parter sier seg veldig godt fornøyde med.

- Det har vært en lang og god prosess som har ført fram til en trygg og langsiktig avtale, sier styremedlem Ragnar Krogstad i Taverna. Avtalen gjelder for 15 år, med opsjon på forlengelse.

Kan kutte oljefyring

- Tavernas totale energibehov vil ikke dekkes gjennom denne avtalen, men den vil dekke store deler av vårt behov for varmtvann, blant annet til kjøkkenet. Den vil også redusere behovet for strøm og fører til at vi kan kutte ut oljefyring og forurensende energikilder, sier Krogstad.

- For vår del handler dette i stor grad om å benytte lokalt råstoff, i form av kortreist flis, til å skape lokale arbeidsplasser, og i tillegg ha en god miljøprofil. Vi lever i oljeskyggen og er glade for den næringsutviklingen vi klarer å få til, så vi er glade for at Taverna sluttet seg til avtalen, sier styreleder Knut Poppe i Alvdal Biovarme ifølge alvdalmiv.no.