- Anlegget skal fyres med flis. Vi har avtale med Skogselskapet i Østfold om leveranser til Mysen varmesentral, sier prosjektleder Jan Bastøe i Østfold Energi. - I anlegget skal vi bruke flis fra stammevirke med en fukt på 35 til 50 prosent.

Anlegget vil motta cirka 3 000 tonn flis per år. - Hovedflissiloen er på cirka 660 m3, og i tillegg har vi en buffersilo på 117 m3, sier Bastøe.

Fliskjelen som er installert, har en effekt på 3 MW. Som spiss- og reservelast er det installert to gasskjeler, hver på 3 MW. - Én er alltid reserve, og den andre kan brukes til å gi spissvarme på ekstra kalde dager. Gasstanken ligger delvis nedgravd ved siden av kjelhallen, sier Bastøe.

- Vi har montert to akkumulatortanker i serie. De er hver på 150 m3. Disse tankene gjør at anlegget er mer fleksibelt og reduserer behovet for bruk av topplastkjelene.

Mysen varmesentral leverer varme til cirka 40 kunder i Mysen sentrum. De fleste kundene er næringskunder og offentlige bygg som Mysen videregående skole, Eidsberg ungdomsskole og kommunens administrasjonsbygg.