Dette melder NIB.

Lånet på 500 millioner kroner er en del av NIBs arktiske utlånsprogram og skal samfinansiere Arvas investeringsprogram for 2023-2024. Investeringene forventes å øke distribusjonskapasiteten med mellom 50-100 MW, noe som representerer en 10 prosent økning fra nåværende kapasitet. Formålet er å imøtekomme økt etterspørsel grunnet elektrifiseringen av storsamfunnet, slik som for eksempel ladestruktur for kjøretøy, havner og fiskeoppdrett.

Lånet fra NIB skal finansiere utbygging av nye kraftledninger, kabler og fornying av eldre infrastruktur. Totalt skal det installeres rundt 110 kilometer ledning og kabler. Oppgraderingen inkluderer fem trafostasjoner med et effektsbidrag på 30 MVA. 

- Investeringer i strømnettet er avgjørende for elektrifisering og økonomisk vekst. Vi er stolte av å støtte Arva ved å samfinansiere deres prosjekter. Disse nettforbedringene er av særlig betydning ettersom de styrker infrastrukturens motstandsdyktighet i Norges arktiske region, sier Patrik Marckert, Senior Banker, Public Sector & Utilities på NIB.

I 2021 signerte Arva et lån på 400 millioner kroner med NIB for sitt investeringsprogram for å styrke strømnettet i Nord-Norge i årene 2020-2022.

Arva AS er det sjette største regionale nettselskapet i Norge. Selskapet ble etablert gjennom en sammenslåing av nettselskapene til Troms Kraft og Bodø Energi i 2020.