- Dette er en av flere avtaler vi nå gjør for å posisjonere oss i markedet, sier salgssjef Kim Brandsnes i Solenergi Norge AS i en melding fra Solenergi Norge.

Solenergi Norge AS er importør og distributør av solcelleanlegg i Norge. Selskapet har en økende markedsutvikling hovedsakelig fokus mot landbruk og næring. Nå styrker de seg ytterligere med Felleskjøpet Agri for å nå større kundegrupper og markeder.

– Dette er et samarbeid vi er glade for å kunne presentere. Vi har helt siden starten jobbet tett på landbruket og det er et viktig satsningsområde for oss. Derfor er dette samarbeidet et viktig ledd for å posisjonere oss. Nå kan Felleskjøpet tilby nøkkelferdige solcelleanlegg som er kvalitetseffektive og omfatter den nyeste teknologistandarden. Vi kommer til å stå for det faglige, både prosjektering, kalkulering og levering. Montering blir gjort av våre partnere, sier Kim Brandsnes.

Trygghet for bonden

– For oss er sikkerhet og trygghet for bonden høyt prioritert. Både når det gjelder det tekniske ved anlegget, men også under montering. Vi har kvalifiserte og erfarne monteringspartnere som har godkjenninger for arbeid i høyden, forsetter Brandsnes.

Fornybare energiløsninger et satsningsområde

Hos Felleskjøpet er fornybare energiløsninger et satsningsområde.
– For oss er samarbeidet med Solenergi Norge et ledd i bærekraftstrategien. Vi skal utvikle og tilby løsninger som bidrar til å øke produksjonen av fornybar energi på gården. Solcelleanlegg på et gårdsbruk er gjerne svært lønnsomme. Det er tilgang til store takflater som gjør sitt til at landbruksnæringen har spesielt mye å tjene på å investere i solcellepanel, sier Karl Arne Leivestad som jobber med strategi og forretningsutvikling i Felleskjøpet Agri.