Elenta tilbyr tak-, solcelle- og energilagringstjenester i Oslo-regionen. Dette inkluderer installasjon av blå tak som samler vann og dermed reduserer belastningen på husets dreneringssystem, samt grønne tak der vegetasjon bidrar til energibesparelser og absorbering av regnvann. Prosjekter utføres innen renovering og ny produksjon med fokus på industri og lager. Virksomheten er i en vekstfase med en erfaren ledergruppe. Elenta har 17 heltidsansatte og omsatte for drøyt 24 millioner kroner i 2023, melder Fasadegruppen i en pressemelding.

- Elenta er et spennende oppkjøp i en bærekraftig nisje med en erfaren ledergruppe og drevne medarbeidere. Selskapet har opplevd stor etterspørsel etter sine tjenester det siste året ettersom fokuset på bærekraft har økt blant kundene. Vi ser også gode samarbeidsmuligheter med de eksisterende selskapene i Oslo, sier Jan Erik Pedersen, Country Manager for Fasadgruppen Norge.

- Som en del av Fasadgruppen får vi helt nye muligheter til å ta virksomheten vår til neste nivå. Vi ser frem til å fortsette å utvikle vår virksomhet og bidra til Fasadgruppens fortsatte vekst i Oslo og omegn, sier Trond Harbu, Daglig leder i Elenta.

Fasadgruppen kjøper 60 prosent av Elenta med opsjon på kjøp av de resterende 40 prosentene. Fasadgruppen finansierer oppkjøpet med egen kontantbeholdning. Selger har forpliktet seg til å reinvestere deler av kjøpesummen ved å kjøpe eksisterende aksjer i Fasadgruppen for et beløp tilsvarende ca. SEK 0,7 millioner innen tre måneder etter sluttføring. Aksjene som erverves gjennom reinvesteringen er underlagt en lock-up-forpliktelse for en periode på 60 måneder. Avtalen med Elenta forventes å finne sted i første halvdel av 2024.